Ez a nő minden nap kurkumát evett egy hónapon át – ez lett az eredmény!

unsplash.com

A kurkuma (indiai sáfrány) jótékony hatását az indiai gyógyászatban évszázadok óta elismerik. Bizonyítottan csökkenti a stroke kialakulásának veszélyét, és a rosszindulatú daganatok kezelésében is élen jár. De a nő nem ezért kezdte el fogyasztani. A hatásokat látva ő is megdöbbent.

Emésztési panaszai miatt kezdte szedni a kurkumát, de később rengeteg más jótékony hatásról is beszámolt.

freeimages.com

A nő éveken keresztül küzdött a magas koleszterinszinttel, ami gyógyszerek hatására sem változott. Már 15 nap után csodás dolog történt. Koleszterinszintje alacsonyabb lett, és egy hónap múlva visszaállt a normális értékre.

Amire egyáltalán nem számított: a kurkumafogyasztás hatására csökkenni kezdett arcán a pattanások száma, amivel eddig szintén sikertelenül küzdött. Egy hónap elteltével látványosan javult a bőrképe.

Mire jó még a kurkuma?

Enyhíti a gyulladás okozta ízületi fájdalmakat. Megelőzheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását, emellett immunrendszer erősítő hatása is ismert. Csökkentheti a megfázás, az influenza és a köhögés kialakulásának a kockázatát is.

Hogyan fogyaszd a kurkumát?

shutterstock.com

Az élelmiszerekben található kurkumin mennyisége alacsony, és csak egy része szívódik fel a szervezetben. Ezért inkább a kurkumin tartalmú készítményeket válaszd. Bélproblémák esetén hatásos lehet a fűszerként való felhasználás is.

unsplash.com

Magas koleszterinszint esetén napi 2x 700 mg kurkuma készítményt érdemes fogyasztanod 3 hónapig. Ha szebb arcbőrt szeretnél, akkor 3×500 mg naponta 2 hónapig.