Egy asztalnál az ellenséggel: Fenyegető ételeink

Az emberek élete szervesen kapcsolódik a táplálkozáshoz, ennünk kell az életben maradásért, de a minőségre sem árt odafigyelnünk. A táplálék nem pusztán a túlélés eszköze, számos tradíció kötődik hozzá a különböző kultúrákban.

Az étkezés összehozza az embereket, szerepet kap életünk legfontosabb pillanataiban. Sajnos azonban egyes ételek inkább ártanak, mint használnak, éppen ezért kiemelten fontos tisztában lenni azzal, mi kerül a tányérunkra és végső soron a testünkbe.
A következőkben megmutatjuk, melyek azok az ételek, amelyek leginkább veszélyeztetik egészségünket, holott minden nap fogyasztjuk őket. Meg fogsz lepődni, milyen sok hétköznapi élelmiszer szerepel ezen a listán.

1. Margarin

anappleaday.net.au

A margarinban nagyon magas a transzzsírok aránya, amit egyre határozottabban összefüggésbe hoznak a szívbetegségek kialakulásával. A margarin fogyasztása egyéb egészségügyi problémákhoz vezethet, például károsan befolyásolja az anyatej minőségét.

Ráadásul a margarin erős inzulinreakciót válthat ki, ami kellemetlen közérzetet okozhat. Tudjuk, hogy a margarin ellenállhatatlan ízének nehéz ellenállni, azonban fogyasztása már a legkisebb mértékben is káros lehet szervezetünkre.

1 of 15